Greenwayfood

by Petr Klíma

Granola a sušenky na kroužku

,
Granola a sušenky na kroužku

Další v pořadí již šestý kroužek vaření, byl tak trochu průzkumem do svědomí dětí, přesně řečeno co doma ráno snídají, tak také zněla první otázka při přivítání v kuchyňkách. A nebyl jsem překvapen, že snídaně nejsou až tak pestré a vydatné jak by měly být. Většinou je to jen rohlík se sýrem nebo šunkou, někdy to byly cereálie, ale byly i případy, že děti nesnídají vůbec nic, což je asi ta nejhorší možnost. A i proto jsem zařadil dva recepty, které jsou zajímavé, poměrně vydatné a mohou sloužit nejen na snídani.

Děti tentokrát měly možnost upéct granolu se slunečnicí a čokoládou, takže pečené musli, které po vychladnutí stačí doma jen nasypat do dózy a ráno vyndat a zalít vlažným nebo teplým mlékem. Taková snídaně děti baví, tak stejně jako její výroba, je to vážně jednoduché, vyzkoušejte si doma i vy z tohoto receptu. Také mohou vzít do školy do krabičky s jogurtem, možností je spousta.


Druhá pochoutka, kterou jsme si vyzkoušeli byly mrkvové sušenky z ovesných vloček. Také tento recept je jednoduchý a zvládnete jej připravit poměrně rychle, děti s přípravou také neměly problém, každým kroužkem jsou šikovnější. Na poslední společné fotce předposlední osoba napravo, je mladý klučina z naší školy Vincent Holub, který je mladým redaktorem školního časopisu Hanspaulka. Ten vychází ve spolupráci s místním Sokolem už mnoho let. Dorazil na kroužek udělat stručnou reportáž, jehož součástí bude také malý rozhovor se mnou, tak se můžete těšit!

Příští týden nás tedy čeká velké perníčkopečení ve velké kuchyni v jídelně, na což se moc těším. Jsem rád, že jste také přihlásili některé sourozence dětí, které na kroužek pravidelně chodí, kdyby ještě někdo chtěl, tak se asi dvě místa najdou, prosím o emailovou rezervaci.



Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

4.12.2022

Share This