Greenwayfood

by Petr Klíma

Mrkvové ovesné sušenky s ořechy

,
Mrkvové ovesné sušenky s ořechy

Na snídani se dá jíst mnoho zdravých dobrot, kaše mnoha druhů, domácí pečená granola a nebo tyhle sušenky. Můžete si je vzít do školy nebo do práce na svačinu, určitě dodají i energii kdekoliv půjdete. 

Suroviny:
2 lžíce mletého lněného semínka
4 lžíce teplé vody
1 hrnek špaldové hladké mouky
1 a ½ hrnku jemných ovesných vloček
1 lžička prášku do pečiva
½ lžičky jedlé sody
1 lžička Charlieho koření do kaše
½ lžičky mořské soli
70 g kokosového tuku
½ hrnku včelího medu
1 hrnek strouhané mrkve (asi 1 velká mrkev)
2 hrsti nasekaných vlašských a lískových ořechů

Návod:

1. V malé misce smíchejte lněné semínko a teplou vodu a nechte 5 minut zhoustnout. Ve velké míse smíchejte mouku, ovesné vločky, prášek do pečiva, jedlou sodu, koření a sůl.

2. Přidáme změklý kokosový olej a med, nastrouhanou mrkev, ořechy, namočený len a dobře promíchejte.

3. Z těsta nabíráme lžičkou malé bochánky, klademe na pekáč s pečícím papírem, ze kterých tvarujeme malé sušenky, já používám malou kulatou formičku.

4. Pečeme 20 minut na 180°C bez vzduchu, dokud okraje nezhnědnou.

6. Nechejte zchladnout a můžeme baštit.

Můj tip: tyhle sušenky jsou dost universální, můžete přidat také hrst rozinek, strouhaný kokos a nebo čerstvě nastrouhanou citrónovou kůru.

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

4.12.2022

Share This