Greenwayfood

by Petr Klíma

Jak bylo na letošních BIOdožínkách…

,
Jak bylo na letošních BIOdožínkách…

Jak už je zvykem každý rok, vyrážíme téměř všichni zaměstnanci Countrylife začátkem září směr Nenačovice, kde se tradičně konají Biodožínky. V tomto roce to byl již čtrnáctý ročník a mohli jste si zde všimnout několik příjemných změn o které bych se nyní rád podělil.

V první řadě se změny týkaly našeho občerstvení. V tomto stánku se jak bývalo tradicí neservírovaly žitné halušky s tempehem. Vystřídali je rostlinné hod dogy s několika náplněmi, které jsou poslední době velice populární na různých vege festivalech. Sójovou uzeninu vkusně doplňoval tradiční cibule, sušená rajčátka, kyselé okurky nebo poměrně netradiční dušený špenát. Tuto kombinaci jsem musel ochutnat a musím říct, že to nebylo vůbec špatné. Nechyběl zde tradiční dožínkový guláš, pečená zelenina se sojanézou, nebo třeba raw cuketové špagety s rajčatový pestem a kešu parmazánem, které jsme dělali poprvé minulý rok. Servírovala se také čistě ovocná zmrzlina bez cukru, ve které jahody letos nahradily mražené višně. Bohužel poslední dvě jmenované dobroty lehce zastínily kvůli ne příliš teplému počasí právě pokrmy teplé.

                                                            

Úkol a pozice našeho dejvického teamu je již několik let dána. Připravit a odprezentovat poměrně populární cooking show v hlavním stanu. Letošní show byla pro nás také poměrně odlišná. Kromě mě a mého kolegy Jakuba nás doplnila naše kolegyně Alžběta, která v Dejvicích vytváří sladké pamlsky, které se zde těší velké oblibě. Další a pro mě velice významnou změnou bylo, že na Dožínkách poprvé spatřila světlo světa moje ZELENINOVÁ kuchařka, která vyšla 1. září v dejvickém nakladatelství Smartpress. No a bylo by asi divné, nepředvést recepty právě z této knihy. Ochutnat jste zde tentokrát mohli salát z petržele v kari jogurtu s čerstvým koriandrem, cizrnovo-rajčatovou polévku s bazalkou, řepné ragú s dýní hokaido a rozmarýnem. Jako sladkou tečku nakonec Alžběta připravila panna coco s malinami a čokoládou, která se stala hitem tohoto léta právě u nás v restauraci.

                                                       


V areálu bylo nespočet stánků všeho druhu. Nakoupit jste mohli bio pečivo z naší pekárny, ekologicky vypěstovanou zeleninu, sortiment našeho velkoskladu, ale také produkty menších externích výrobců. Zahřát jste se mohli ekologickými čaji a nápoji od moravské firmy Sonnentor, nebo si odštavnit čerstvý džus pomocí šlapacího kola. Ve vrchním patře nenačovické archy probíhaly přednášky s různými tématy, kde si každý mohl najít svoje oblíben téma.


Bohatý program výborně doplnila pohádka pro děti, tombola, koncert kapely Jindřicha Černohorského, ale také Maranathy Gospel Choir z kterého jde vždy trochu mráz po zádech. No a co si říct nakonec? I když ráno lilo jako z konve tak se akce vydařila a rádi se všemi uvidíme i v příštím roce.

                                                                 


O fotografie se letos postaral: Pavel Ovsík

Dovednosti

Zveřejněno

15.9.2017

Vložit komentář

Share This