Greenwayfood

by Petr Klíma

Shoyu vývar se zeleninou a houbami shiitake

,
Shoyu vývar se zeleninou a houbami shiitake

mírně kořeněná polévka asijského typu

5 porcí

Doba přípravy 40 min.

Budeme potřebovat:
20 g sušených hub shiitake
1 ks červené cibule
1 ks žluté papriky
1 ks menší cukety
1 ks mrkve
1 dcl sójové omáčky Shoyu
1 pl čerstvého zázvoru
1 čl mletého koriandru
1 čl mleté skořice
3 pl oleje (nejlépe sezamového)
jarní cibulka
1 ½ l vody

Návod

  1. Houby dáme do hrnce s částí vody a máčíme asi hodinu. Přivedeme k varu a vaříme 40 minut. Odstavíme a necháme vychladnout. Uvařené vychlazené houby nakrájíme na tenké plátky a vrátíme zpět do vývaru, který také použijeme do polévky.
  2. Všechnu zeleninu včetně zázvoru nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme zázvor a koření a opět krátce osmažíme. Vše zalijeme vývarem s houbami a vaříme asi 15 minut.
  3. Přidáme zeleninu, sójovou omáčku a povaříme ještě asi 7minut. Ihned servírujeme s jarní cibulkou.

3-2

Rady a tipy:
Polévku lze obohatit vařenou rýží, soba nudlemi nebo sezamem. Pro zpestření chuti lze přidat chilli papričku, česnek nebo čerstvý koriandr.

1

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

4.12.2015

Share This