Greenwayfood

by Petr Klíma

Bezlepkový perník

,
Bezlepkový perník

Snadný veganský zákusek, který zvládne každý…

Budeme potřebovat
2 hrnky kukuřičná mouka hladká
1 hrnek sušeného sójového nápoje
½ hrnku kakao
¼ hrnku ovocného cukru
1 PL perníkové koření
50 g rozinky
50 g sušené brusinky
50 g vlašské ořechy
2 ks prášek do pečiva bez fosfátů
½ hrnku rostlinného oleje
1 hrnek sójového nápoje
1 ks jablko na dekoraci
1 pl rostlinný tuk na vymaštění formy

Návod:

  1. Všechny suché suroviny dáme do mísy a důkladně j promícháme.
  2. K surovinám přidáme sójový nápoj s olejem a opět promícháme.
  3. Těsto vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané pečící formy.
  4. Nahoru pokladem na měsíčky nakrájené jablko.
  5. Pečeme v předem na 170º C vyhřáté troubě 25-30 minut.

DSC_0442

2 komentáře

  1. omlouvam se, budu – li tu dvakrat..kdyz sem posilala komentar, padl mi net..chtela jsem – dekuji moc za vase vyborne recepty, inspiraci, dosud se mi vzdy podarilo..jen u tohoto perniku – nezapomnel jste prosim napsat neco, aby to drzelo pohromade? ( chia, len?) bo..ten muj ma daleko do konzistence na fotce, chutove dobry, ale rozpada se..
    dekuji moc, daniela

    Odpovědět
    • Dobrý den, děkuji za vaši přízeň. Tento recept je velice starý. Dělal jsem ho když jsem s recepty začínal. Pamatuji si, že docela držel ale proto že je bezlepkový tak se dost sypal. Nemyslím že by v něm něco chybělo. V budoucnu se pokusím ho předělat. Můj styl v tvorbě receptů se postupem času mění a některé suroviny, které jsem dříve používal dnes již neužívám. Mějte se P.K

      Odpovědět

Zanechat odpověď pro daniela Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

5.12.2015

Share This