Greenwayfood

by Petr Klíma

Smetanová hlívová polévka s tymiánem a lahůdkovým droždím

Smetanová hlívová polévka s tymiánem a lahůdkovým droždím

další z rychlých receptů v době koronaviru z domácí kuchyně. I když je člověk doma, tak vedou jídla rychlá a ne až tak složitá, jelikož povinností je více nežli vaření.

Počet porcí 4
Doba přípravy
40 minut

Budeme potřebovat:
1 cibule
4 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 vrchovatá lžička tymiánu
1 menší lžička celého kmínu
300 g hlívy ústřičné
1 mrkev
2 brambory
1 kostky zeleninového bujónu
1 lžička himálajské soli
4-5 lžic jemných ovesných vloček
1 lžíce lahůdkového droždí
sójová smetana dle potřeby
jarní cibulka na posyp

Návod

  1. Na jemno nakrájenou cibulku osmahneme na oleji do růžova, přidáme nasekaný česnek, tymián, kmín a chvíli orestujeme.
  2. Vlijeme 1,4 l vody, vsypeme na nudličky nakrájenou hlívu a mrkev, na kostky brambor, bujon osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut, přidáme vločky, lahůdkové droždí a opět chvíli povařím. Necháme pod pokličkou dojít, polévka by měla trochu zhoustnout, nakonec zjemníme trochou smetany. Posypeme jarní cibulkou nebo petrželkou.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

9.4.2020

Share This