Greenwayfood

by Petr Klíma

Miso polévka s tuřínem a černookou fazolí 

,
Miso polévka s tuřínem a černookou fazolí 

 Opět jsem si posvítil na svůj oblíbený tuřín, který je nyní k dostání ve více obchodech. Tentokrát jsem ho zvolil do polévky, která se nese v asijském duchu. Chuť polévky bude hodně záležet od toho, jaký druh miso pasty zvolíte. Já si tentokrát vybral ječnou, která je průměrně intenzivní. Pokud byste však chtěli polévku bezlepkovou, zvolte třeba miso z hnědé rýže.

Počet porcí 4 – 5
Doba přípravy 45 minut

Budeme potřebovat:
60 g fazole černé oko
1 cibule
4 pl slunečnicového oleje
250 g oloupaného tuřínu
4 lžíce ječné miso pasty (MUSO)
2 lžíce arašídové pasty
2 lžíce mletého zázvoru
1 lžíce strouhaného česneku
2 – 3 lžíce limetky nebo citronu
jarní cibulka
čerstvá petrželka nebo koriandr

Návod:

  1. Cibuli nakrájíme na jemno a vložíme do hrnce s rozpáleným olejem. Osmažíme do růžova, vsypeme den předen namočené a propláchnuté fazole. Zalijeme 1,2 l vody a vaříme asi 20 minut, dokud nezačnou fazole měknout.
  2. Během vaření fazolí vlijeme do hrnku 1 dcl vlažné vody, arašídovou pastu, miso, zázvor, česnek a rozmícháme vidličkou.
  3. Do polévky vsypme na jemné nudličky nakrájený tuřín a povaříme asi 3 minuty do poloměkka.
  4. Odstavíme z plotny, vlijeme dochucovací směs, zastříkneme lehce citronem, pečlivě promícháme a necháme pod pokličkou asi 10 minut odstát.
  5. Nakonec vsypeme najemno nakrájenu jarní cibulku a nasekanou petrželku. Na talíři či v misce můžeme posypat najemno nasekanou chilli papričkou, tak jak tomu je na obrázku.

 

Dovednosti

Zveřejněno

24.11.2017

2 komentáře

Zanechat odpověď pro PK Zrušit odpověď na komentář

Share This