Greenwayfood

by Petr Klíma

Pečení jidášů na kroužku

Pečení jidášů na kroužku

Podobně jako před Vánocemi jsem děti z kroužku pozval na velké předvelikonoční pečení tradičních jidášů do naší školní kuchyně. Když jsem dětem oznámil kde budeme vařit, tak byly nadšené a ani tomu nemohly uvěřit, někteří už tuto zkušenost měly za sebou, pro některé...
Jarní kopřivové muffiny: 

Jarní kopřivové muffiny: 

Suroviny: 100 g mouka pšeničná bílá hladká 120 g mouka špaldová celozrnná jemně mletá sůl mořská jemná 100 g uzeného tempehu 100 g mladých kopřiv nebo listového špenátu 2 lžičky prášek kypřicí do pečiva 100 g sýr gouda 2 ks vejce 200 ml podmáslí hrst naťové petržele...
Kroužek zaměřený na kopřivy

Kroužek zaměřený na kopřivy

Opět se mi vkusně podařilo zvolit klíčovou surovinu do receptu na kroužku vaření a představit tak touto cestou dětem mladé jarní kopřivy, které nyní rostou skoro všude. Vybral jsem zajímavý recept na slané kopřivové muffiny z dílny Probio, která nás pravidelně...
Kroužek pečení s pomazánkami

Kroužek pečení s pomazánkami

Na posledním kroužku jsem s dětmi opět dali do chodu všechny trouby školní kuchyně. V hlavní roli byla celozrnná ječná mouka, ze které děti tentokrát vykouzlily slané krekry. (Recept zde ) K sušenkám děti měly mimo to na výběr vyrobit několik zajímavých pomazánek, z...
Kopřivová pomazánka s růžovým pepřem

Kopřivová pomazánka s růžovým pepřem

Jednou jsem ochutnal kozí žervé, v němž bylo použito zajímavé koření, které jsem zprvu nemohl rozpoznat. Byl jím růžový pepř, je zajímavě nasládle aromatický, v této pomazánce vkusně doplňuje další suroviny. Víte však, že toto koření vlastně pepř ani není? Je to...