Greenwayfood

by Petr Klíma

Citronová rajčatová polévka

Citronová rajčatová polévka

Již poněkolikáté je tu recept na rajčatovou polévku, tentokrát s mými oblíbenými batáty a voňavým kořením. Právě sladké brambory mají v polévce důležitou úlohu, vyvážit kyselost konzervovaných rajčat, které bývají často dost kyselé, proto jsme často  nuceni dát do...
Celozrnné perníčky

Celozrnné perníčky

Poslední z kousků vánočních příprav. Je to recept téměř totožný z minulého roku až na pár drobných uprav.  Především tuk musel být jiný, to bylo prioritou. Vždy když jsem použil kokosák, tak práce s těstem nebyla lehká. Toto těsto fungovalo docela dobře, hlavně se...
Asijský kadeřávek

Asijský kadeřávek

Vždy když farmáři z Čáslavi vypěstují první kadeřávky, tak se nemohu odpustit připravit tuhle ryze zimní zeleninu tímto způsobem. Ne vždy je nutné připravovat časově a finančně nákladná jídla, přesvědčte se sami. Možná na vaší zahrádce čeká ještě nějaký kadeřávek,...
Teplé nápoje pro dlouhé zimní večery

Teplé nápoje pro dlouhé zimní večery

Tuhá zima se nám nevyhnutelně blíží. My se na ni těšíme, doufáme že budeme zdraví a napadne hodně sněhu, tak jak tomu bylo v minulém roce, vždy je to velká zábava pro děti, ale i pro nás. A i proto přichází tento výživný článek, na kterém jsem dlouho pracoval....
Pokřtěno a vysláno do světa….

Pokřtěno a vysláno do světa….

Další krásná událost za námi. V minulém týdnu se odehrálo hned několik zajímavých akcí, kterých jsem se zúčastnil. I když do poslední chvíle nebylo jasné, jestli se akce uskuteční, vše klaplo na jedničku bez újmy na kohokoliv zdraví. Minulé úterý se v rotundě ve...