Greenwayfood

by Petr Klíma

Luštěninová kuchařka je venku!!!

Luštěninová kuchařka je venku!!!

Musím se přiznat, že když na podzim 2017 vycházela Zeleninová kuchařka, věděl jsem, že to nebude, co se tvorby receptů týče, moje poslední slovo. Můj způsob vystavění receptů a s ním související pohled na zdravé stravování se v určitém smyslu proměnil. Ne snad...
Sušenky KOKA

Sušenky KOKA

Dnes si dáme pro změnu něco sladkého na zub, opět přichází recept ve které se skrývá výtečná Tsampa Pema. Jde o kokosové sušenky bez cukru, vkusně slazené mnou oblíbeným datlovým sirupem. Vážně neodolatelné a vláčné sušenky. Počet porcí 10 větších sušenek Doba...
Kamut na pivu s žampiony a cizrnou

Kamut na pivu s žampiony a cizrnou

Často doporučuji klasickou rýži při vaření rizota nahradit kvalitní obilovinou. Ten, komu nejsou obilná zrna cizí, možná už vyzkoušel ze zdravé výživy například špaldu, oves či ječmen. Nyní vás však naučím vařit poněkud neobvyklý a tak trochu neznámý kamut. Tato...
Orientální seitan s cizrnou, fazolkami a pórkem

Orientální seitan s cizrnou, fazolkami a pórkem

Často přemýšlím, kde jinde než ve vývaru či polévce zužitkovat pórek nebo třeba fazolky. A tak jsem vymyslel tento pokrm, ve kterém uvedené suroviny zužitkujeme. Mimo jiné bych opět rád poukázal na jedno koření, které se mi do tohoto jídla náramně hodí. Je jím...
Fazole adzuki na zázvoru se seitanem

Fazole adzuki na zázvoru se seitanem

Tento pokrm, který jsem poprvé představil minulý týden v rámci závorových receptů v Sama doma, je velice vhodný do těchto chladivých zimních dnů. Těmito chutnými a dobrými fazolky adzuki společně s lehce ochuceným seitanem v pikantním strouhaném zázvoru, jsem také...