PK | Říj 10, 2018 |
V minulém týdnu na naší škole proběhl Týden jazyků, do kterého se mimo kantorů a žáků zapojil i personál školní jídelny. S hospodářem Martinem jsme po dlouhé poradě a tápání v dalekých krajích vytvořili menu, které bych vám rád nyní trochu více přiblížil. V pondělí...
PK | Zář 22, 2018 |
Kořenová petržel nemusí být nutně vařená pouze ve vývaru. Vyzkoušejte neobvyklý italsky laděný recept, který je plný vitamínů a minerálních látek, jenž vám pomůže rozšířit obzor ve vaší všední kuchyni. Počet porcí 4 Doba přípravy 60 minut Budeme potřebovat: 400 g...
PK | Zář 15, 2018 |
Opět tu máme estragon, s luštěninami jde dohromady nejlépe, často ho kombinuji v salátech, výtečná je tmavá kombinace s francouzskou čočkou, ale také cizrna, kterou jsem použil nyní. Ta to polévka je rychlá a poměrně jednoduchá, vážně stojí za vyzkoušení. Počet porcí...
PK | Zář 2, 2018 |
Kernoto neboli mechanicky opracované zrno špaldy je považované za velice zdravou a univerzální surovinu napříč všemi stravovacími styly. Vhodné jako příloha, do polévek, karbanátků ale také v salátech, tak jako je tomu v tomto receptu. Zrno špaldy se nemusí máčet,...
PK | Srp 5, 2018 |
Tato kombinace, stejně jako spousta receptů, které vznikají v naší restauraci, přichází tak trochu náhodně. Salát z pečené mrkve připravujeme většinou s medem a tymiánem, ale já chtěl nějakou změnu. No, a jelikož mám rád exotiku, dal jsem dohromady tuto kombinaci a za...