Greenwayfood

by Petr Klíma

Salát z topinamburů se zelenou čočkou a sušenými rajčaty

Salát z topinamburů se zelenou čočkou a sušenými rajčaty

Uvařené topinambury nechutnají za studena vůbec zle, dokazuje to tento salátek, kde je doplňuje výtečná tmavozelená čočka, která je do salátů jako stvořená.

Počet porcí 4
Doba přípravy
60 minut

Budeme potřebovat:
800 g topinamburů
1 hrstka sušených rajčat
70 g tmavozelené čočky
1/3 pórku
1 lžíce sušeného oregana
1 hrst čerstvé bazalky
2 stroužky česneku
mořská sůl
olivový olej
citronová šťáva

Návod:

  1. Topinambury oloupeme, nakrájíme na větší kousky, zalijeme vodou, přidáme 1 lžíci citronové šťávy, osolíme a vaříme do měkka stejně jako brambory. Trvá to asi 30 minut, poté vychladíme.
  2. Rajčata zalijeme vroucí vodou, po 10 minutách vyjmeme a nakrájíme. Namočenou čočku uvaříme dle návodu, měla by být na skus, což je asi 7 minut varu. Vše také vychladíme.
  3. Do větší mísy s topinambury přisypeme čočku, rajčata, nakrájený pórek, oregano, utřený česnek, osolíme, zalijeme olejem, zastříkneme citronem, vše promícháme. Nakonec vmícháme nakrájenou bazalku.

 

 

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

10.9.2019

Share This