Greenwayfood

by Petr Klíma

Sušenky KOKA

Dnes si dáme pro změnu něco sladkého na zub, opět přichází recept ve které se skrývá výtečná Tsampa Pema. Jde o kokosové sušenky bez cukru, vkusně slazené mnou oblíbeným datlovým sirupem. Vážně neodolatelné a vláčné sušenky.

Počet porcí 10 větších sušenek
Doba přípravy: 40 minut

Budeme potřebovat:
220 g tsampy
50 g celozrnné špaldové mouky
50 g kvalitního bio kakaa
1 lžička prášku do pečiva
150 g povoleného kokosového tuku
180 g datlového sirupu
2 lžíce strouhaného bio kokosu

Návod:

  1. Všechny suroviny vložíme do mísy, vypracujeme těsto. Necháme 10 minut odstát.

  2. Tvoříme libovolné sušenky, já těsto vyválel na pečicím papíře na 3 mm a vykrajoval kulatým vykrajovátkem, následně nazdobil razítkem.

  3. Sušenky přeložíme na pekáč s pečícím papírem, pečeme na 160°C 12-14 minut, po upečení jsou ještě měkké, chladnutím pěkně dojdou, ale zůstanou vláčné.

    Více zajímavých receptů z tsampy najdete zde.



Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

19.3.2022

Share This