PK | Čvn 30, 2017 |
Inspiraci k tomuto receptu jsem čerpal ze skotské kuchyně. Je to vzdálená napodobenina tradičního receptu Cranachan, kde jogurt nahrazuje tofu krém a místo vloček je tu skvělá granola, která má vícestranné použití. Počet porcí 5-6 Doba přípravy 70 minut Budeme...
PK | Čvn 23, 2017 |
Je to pár let, co jsem udělal polévku z pečeného květáku. Letos jsem se rozhodl pečený květák zkombinovat s cizrnou, smíchat s těstovinami a navrch udělat jogurtový dresink s česnekem a mátou. Když květák pouze pečete, je dobré použít mladý květák, který roste právě...
PK | Čvn 18, 2017 |
Věděli jste o tom, že třeba takový květák se dá jíst úplně syrový? Název tohoto receptu mě napadl, když jsem umlel právě květákové růžičky, které po umletí strukturou hodně kuskus připomínaly. Květák se řadí mezi brukvovitý druh zeleniny a z tohoto druhu je nejlépe...
PK | Čvn 17, 2017 |
Toto byl první mangold, který jsem od farmáře dostal. Bylo to v době, kdy ještě ani nebyl v prodeji. Mangold jsem zpravidla používal v salátech nebo polévkách, a tak jsem dumal, jak ho ještě nápaditě využít třeba v hlavním chodu. Vznikly tyto závitky. Recept je spíše...
PK | Čvn 10, 2017 |
Bezová limonáda je jedna z vůbec nejlepších, kterou znám. Vůně kvetoucího bezu se line do daleka a v ledovém nápoji vytváří spolu s mátou dokonalé osvěžení v teplých dnech. Když se nyní projdete po okolí, uvidíte ho téměř kdekoliv, roste vážně všude. Tuto limonádu nám...