Greenwayfood

by Petr Klíma

DÝŇOVÝ salát s čočkou a mangoldem

, ,
DÝŇOVÝ salát s čočkou a mangoldem

Nyní je nejlepší čas, udělat si tento vydatný ale především výtečný salát. Na trhy přichází moje velice oblíbená dýně hokaido, která je nenáročná na úpravu a chutná po upečení vážně výtečně. V tomto salátu ji doplňuje žlutý mangold, který také bez problému seženete v nejlepší čerstvosti nebo ho dokonce máte na zahrádce. No a nakonec zde najdete černou čočku beluga, která má velice podobné vlastnosti jako tmavě zelená čočka. Po uvaření dobře drží tvar, a proto se velice hodí do takových salátů jako je právě tento.

 

 Počet porcí  4
Doba přípravy 45 minut

Budeme potřebovat:
½ malé dýně hokaido /asi 400g/
olivový olej
lžička sušených provensálských bylin
mořská sůl
60 g černé čočky Belga
½ svazku žlutého mangoldu
1 malá červená cibule
Dresink:
2 lžíce panenského medu
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
1 lžíce francouzské hořčice se semínky
1 stružek utřeného česneku

Návod

  1. Dýni i se slupkou nakrájíme na malé kostičky, zastříkneme oleje, posypeme bylinkami, osolíme, promícháme a pečeme na 170°C asi 25 minut, Vyjmeme a necháme vychladnout.
  2. Dvě hodiny předem namočenou čočku zalijeme vodou, a vaříme do téměř měkka asi 20 minut. Slijeme a propláchneme studenou vodou.
  3. Mangold opereme, zbavíme stonků a vnitřních lodyh, nakrájíme na menší kousky. Vložíme do větší mísy, přidáme na malé měsíčky nakrájenou cibuli, čočku, upečenou dýni. Suroviny na dresink smícháme v malé misce, přilijeme do salátu, osolíme a vše důkladně zamícháme.

 

 

 

 

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

13.8.2017

Share This