Greenwayfood

by Petr Klíma

Tofu CAPRESE

, ,
Tofu CAPRESE

Možná si řeknete, že klasické italské capresse je nepřekonatelné a nejde ho ničím nahradit či dokonce obměnit. U nás v restauraci jsou takové podobné pokrmy právě výzvou, kdy se především živočišné sýry musí všemožně nahrazovat. Výjimečností tohoto salátu je marinované tofu v soli a vodě, která ho udělat chutnějším, ale také jeho konzistence je poněkud jiná nežli u tofu neupraveného.

 Počet porcí  4
Doba přípravy 50 minut

Budeme potřebovat:
200 g tofu natural
vrchovatá lžička mořské soli
1 lžička sušeného oregana
8 středních vyzrálých rajčat
hrstka čerstvé bazalky
4 lžíce olivového oleje
mletý pepř

Návod

  1. Tofu nakrájíme na rovnoměrné kostky, v misce rozmícháme 1,5 dcl vody, vsypeme sůl a rozmícháme, dokud se sůl nerozpustí. Přidáme tofu, oregano a zlehka promícháme. Vložíme na ½ hodiny do lednice.
  2. Do mísy nakrájíme rajčata, natrháme bazalkové listy, vložíme scezené tofu i s bylinkami, opepříme, zlehka osolíme a zalijeme olejem. Promícháme a je to hotovo.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

23.7.2017

Share This