Greenwayfood

by Petr Klíma

Květákový salát s tofu a černou solí

,
Květákový salát s tofu a černou solí

Vaječný salát jsme jedli vždy po Velikonocích. Bylo ho tolik, až nám lezl i z uší J . Tento salát je nejen chutný, ale také velice lehký.  A opět budete překvapeni, že voní po vajíčkách, i když tam žádné není. Jak je to možné? No přece díky černé soli. Ta tuto „vůni“ skvěle vytvoří.

 Počet porcí  4
Doba přípravy 30 minut

Budeme potřebovat:
100 g tofu natural
1 čl kurkumy
1 – 2 čl černé soli
4 větší růžičky mladého květáku
4 hrstky nahrubo nasekaného libovolného listového salátu
5 ks ředkviček
2 jarní cibulky
1 čl hořčice
4 pl sójového jogurtu
4 lžíce olivového oleje
hrstka kapar
čerstvě mletý barevný pepř

Návod

  1. V malé misce rozmačkáme tofu s černou solí a kurkumou.
  2. Do větší misky nakrájíme na kolečka ředkvičky, na plátkovém struhadle nastrouháme květák, přidáme salát a část nakrájené jarní cibulky.
  3. Přidáme jogurt, hořčici, olej, osolíme, opepříme a zlehka zamícháme.
  4. Vsypeme nasekané kapary, ½ tofu a zamícháme. Vložíme na talíř a posypeme zbylým tofu a jarní cibulkou.

 

Můj tip:Na talíři můžeme také posypat pažitkou, servírovat můžeme také s rajčaty.

 

 

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

17.7.2017

Share This