Greenwayfood

by Petr Klíma

Teplý cuketový salát s kukuřicí a slunečnicí

, , ,
Teplý cuketový salát s kukuřicí a slunečnicí

Tenhle salát je skvělý udělat začátkem léta z mladých cuket, na piknik, ke grilovačce, nebo jen tak jako přílohu k nedělnímu obědu. K receptu jsem se inspiroval u známých, kteří právě tento salát u nich na zahradě pro nás naservírovali.

 Počet porcí  4
Doba přípravy 35 minut

Budeme potřebovat:
2 mladé cukety libovolné barvy
4 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
2 hrstky slunečnicových semínek
½ misky povolené mražené kukuřice
malou hrstku lístků čerstvého tymiánu
mořská sůl
mletý pepř

Návod

  1. Plátky cuket vsypeme na pánev s rozehřátým olejem a chvíli restujeme. Jakmile začnou cukety zlatovět, přidáme rozetřený česnek, slunečnici a opět chvíli restujeme.
  2. Nakonec vsypeme kukuřici, osolíme, opepříme, přidáme lístky tymiánu a vše zamícháme.
  3. Salát je připraven k jídlu, můžete nechat i vychladnout.

Můj tip: pro zpestření můžete zastříknout balsamikovým octem nebo citrónem.

 

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

14.7.2017

Share This