Greenwayfood

by Petr Klíma

Cuketový salát s jogurtem a hořčicí

, ,
Cuketový salát s jogurtem a hořčicí

Věděli jste, že se dají jíst cukety syrové stejně jako třeba okurky. Tentokrát jsem zvolil k cuketě dresink stejný jako děláme u nás v restauraci. Salát je jednoduchý ale hlavně osvěžující.

 Počet porcí  4
Doba přípravy 15 minut

Budeme potřebovat:
2 mladé barevné cukety
hrstka čerstvých listů máty
4 lžíce sójového jogurtu
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce hrubozrnné hořčice (nebo krémžské)
lžíce citrónové šťávy
mořská sůl
mletý pepř
pažitka na posyp

Návod

  1. Cuketu nastrouháme na plátkovém struhadle do větší mísy.
  2. Do malé misky vsypeme nasekanou mátu a zbytek surovin na dresink. Rozmícháme lžičkou.
  3. Dresinky přimícháme k cuketám a dle potřeby dosolíme.
  4. Posypeme pažitkou.

 

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

9.7.2017

Share This