Greenwayfood

by Petr Klíma

Kapusta se sušenými rajčaty a praženými mandličkami

, ,
Kapusta se sušenými rajčaty a praženými mandličkami

Tento pokrm by měl složit jako příloha nebo teplý salát. Už jen proto, že kapusta není úplně rozvařená a na talíři zůstává lehce křupavá.

Počet porcí 3-4
Doba přípravy 45 minut

Budeme potřebovat:
2 hrsti oloupaných mandlí
hrst sušených rajčat
½ větší kapusty včetně zelených listů
5 lžic olivového oleje
1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
4-5 stroužků česneku
mořská sůl
čerstvě mletý barevný pepř

Návod

  1. Na malé pánvičce osmahne nasucho mandličky do hněda. Sušená rajčata vložíme do misky a zalijeme 2 dcl vroucí vody.
  2. Do většího hrnce s rozehřátým olejem vsypeme na hrubší proužky nakrájenou kapustu, rozmarýn a restujeme, dokud nepustí šťávu (nakrájené zelené listy nechte stranu a přidejte do pokrmu později)
  3. Postupně přidáváme nastrouhaný česnek, osolíme, opepříme a podlijeme výluhem z rajčat. Přisypeme na hrubo nasekaná rajčata, a dusíme asi 10 minut. Přidáme zbytek zelených listu a opět 5 minut podusíme. Kapusta by měla bát křupavá, ale ne příliš tvrdá. Dle potřeby ochutíme solí a přisypeme opražené mandličky.

Můj tip:
Pokrm se dá sníst pouze samotný s pečivem, nebo k němu můžeme podávat plněné bramborové knedlíky.

 

 

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

8.7.2017

Share This