Greenwayfood

by Petr Klíma

Seitan ve znojemské omáčce

Seitan ve znojemské omáčce
Speciální verze tradičního moravského pokrmu s kyselými okurkami. Přílohu tvoří jemná basmati rýže.

4 porce
doba přípravy 40 minut

Budeme potřebovat:
300g basmati rýže
400g  Seitan speciál
4 větší tvrdší kyselé okurky
1ks mrkve
2 menší cibule
1čl drceného kmínu
celozrnná mouka
3pl olivového oleje
petrželka
ocet, cukr, sójová omáčka na dochucování

3

Návod:

  1. Propláchnutou rýži zalijeme 2 a ½ násobným množstvím vody, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 20 minut, dokud nezačne měknout. Nakonec odstavíme a necháme dojít pod pokličkou.
  2. Mrkve a okurku nakrájíme na tenčí nudličky. Cibuli na kostky osmahneme na rozehřátém oleji dorůžova, přidáme kmín, opět krátce zasmahneme. Zalijeme 1/2 l vody, přivedeme k varu.
  3. Vložíme okurky, mrkev, sojovou omáčku (3-4pl) a povaříme 10 minut.
  4. Dochutíme do sladko-kysela a zahustíme 1-2pl mouky s vlažnou vodou.

.Rady a tipy:
Pro speciální chuť můžeme přidat na maličké kousky nakrájené uzené tofu.

DSC_1001

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

11.12.2015

Share This