Greenwayfood

by Petr Klíma

Drobenkový koláč s jahodami a rebarborou

Drobenkový koláč s jahodami a rebarborou

Další koláč který můžete vyzkoušet z mé oblíbené ječné kaše Tsampa. Jarní rebarbora a jahody jsou nepřekonatelnou kombinací v koláči vždy fungují skvěle, vyzkoušejte. Počet porcí 8 Doba přípravy 50 minut Suroviny: 200 g kaše Tsampa  20 g vanilkového pudinku 1 lžička...
Hlívová polévka s celerem

Hlívová polévka s celerem

Možná si řeknete, že polévku z hlívy ústřičné umí připravit každý. Já mám však pár triků, jak ji udělat trochu jinak a chuťově perfektní. K tomu stačí jen pár neobvyklých surovin, velice rád používám podomácku umletý červený pepř, není vůbec ostrý a je příjemně...
Kaše z praženého ječmene Tsampa

Kaše z praženého ječmene Tsampa

To že u nás v rodině snídáme všemožné druhy obilných kaší s ovocem, jsem už nastínil v tomto výživném článku. Koncem minulého roku se mi však do rukou dostal jeden báječný a velice chutný produkt Tsampa (energie z Himaláje), který má mimo výživy i větší charitativní...
Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Každý rok přidávám na blog nějaký vánoční recept v podobě klasického cukroví mnou pozměněné verzi, která většinou vychází z nějakého osvědčeného originálu. Tento rok jsem dal opět na recept z notýsku mé mámy, které na svoje pokoleních děděné zápisky nedá dopustit....
Datlová bábovka s mákem a citronem

Datlová bábovka s mákem a citronem

Často se kolem bábovek debatuje, jaké by měla být. Někteří preferují vláčné, někomu nevadí, když je bábovka trochu suchá. U mě musí především splňovat pravidla zdravé výživy, použití vhodného sladidla, část mouky zahrnout mouku celozrnnou, ale také přidat něco...