 
							
					
															
					
					   PK | Zář 23, 2017 | 
Koncem léta je na trhu zeleniny spousta. Najdete zde také různé druhy paprik, které si třeba můžeme  naplnit. V restauraci jsme si na tento pokrm našli čas až koncem sezony, naplnili jsme asi 130 paprik, které k nám doputovaly na křest z farmy Jamboz z Čáslavi, na...				
					 
			
					
											
								 
							
					
															
					
					   PK | Čvn 30, 2017 | 
Inspiraci k tomuto receptu jsem čerpal ze skotské kuchyně. Je to vzdálená napodobenina tradičního receptu Cranachan, kde jogurt nahrazuje tofu krém a místo vloček je tu skvělá granola, která má vícestranné použití. Počet porcí 5-6 Doba přípravy 70 minut  Budeme...				
					 
			
					
											
								 
							
					
															
					
					   PK | Dub 8, 2017 | 
Granola, neboli pečené müsli, se dá koupit kdekoliv. Je jich nespočet druhů různé kvality. Já mám rád čokoládové. Až tak moc zdravé to asi není, ale výtečné to vážně je. K čokoládě se hodí něco lehce kyselého, proto jsem doplnil malinami, které výslednou čokoládovou...				
					 
			
					
											
								 
							
					
															
					
					   PK | Čvn 21, 2016 | 
  Obrácený celozrnný koláč s rebarborou a jahodami Tento druh obráceného koláče (upsidedown cake) jsem se naučil na své stáži v Anglii. Dělá se zde s různými druhy ovoce a já myslím, že jde o velmi zajímavý způsob pečení koláče. U mě tentokrát zvítězila kombinace...				
					 
			
					
											
								 
							
					
															
					
					   PK | Čvn 6, 2016 | 
Tak a je to tu znova. Rebarbora ve sladkém koláči podruhé. Nyní je rebarbory všude spousta, kam se jen podíváte a nesmí to být jinak i na mém blogu. Tato vděčná zelenina má vícero využití v kuchyni, při pečení, v sirupech nebo třeba marmeládách. Jednu takovou...