Greenwayfood

by Petr Klíma

VÁCLAVKOVÝ GULÁŠ s fazolemi Pinto

VÁCLAVKOVÝ GULÁŠ s fazolemi Pinto

Když se procházíte na podzim lesem, narazíte na houby klasické jako pravé hřiby, suchohřiby, babky, bedly nebo třeba kozáky. Možná jste ale viděli houbu, která roste právě kolem Václava, roste v celých trsech a říká se jí václavka. Narazil jsem na několik receptů, ale...
STŘEDOMOŘSKÁ zeleninová směs s polentou z čerstvé kukuřice

STŘEDOMOŘSKÁ zeleninová směs s polentou z čerstvé kukuřice

Na trzích se často na podzim prodávají kukuřičné klasy, které jsou velice chutné a nesmírně sladké. Většinou nemáme moc nápadů na jejich zpracování, takže je uvaříme v hrnci, omastíme, osolíme a pečlivě okousáme. Možná ale netušíte, že si z takové kukuřice velmi...
Plněné PAPRIKOVÉ LUSKY  s omáčkou z čerstvých rajčat

Plněné PAPRIKOVÉ LUSKY  s omáčkou z čerstvých rajčat

Koncem léta je na trhu zeleniny spousta. Najdete zde také různé druhy paprik, které si třeba můžeme  naplnit. V restauraci jsme si na tento pokrm našli čas až koncem sezony, naplnili jsme asi 130 paprik, které k nám doputovaly na křest z farmy Jamboz z Čáslavi, na...
Kapusta se sušenými rajčaty a praženými mandličkami

Kapusta se sušenými rajčaty a praženými mandličkami

Tento pokrm by měl sloužit jako příloha nebo teplý salát. Už jen proto, že kapusta není úplně rozvařená a na talíři zůstává lehce křupavá.   Počet porcí 3-4 Doba přípravy 45 minut Budeme potřebovat: 2 hrsti oloupaných mandlí hrst sušených rajčat ½ větší kapusty včetně...
Těstoviny s pečeným květákem a cizrnou

Těstoviny s pečeným květákem a cizrnou

Je to pár let, co jsem udělal polévku z pečeného květáku. Letos jsem se rozhodl pečený květák zkombinovat s cizrnou, smíchat s těstovinami a navrch udělat jogurtový dresink s česnekem a mátou. Když květák pouze pečete, je dobré použít mladý květák, který roste právě...