Greenwayfood

by Petr Klíma

Těstoviny s pečeným květákem a cizrnou

,
Těstoviny s pečeným květákem a cizrnou

Je to pár let, co jsem udělal polévku z pečeného květáku. Letos jsem se rozhodl pečený květák zkombinovat s cizrnou, smíchat s těstovinami a navrch udělat jogurtový dresink s česnekem a mátou. Když květák pouze pečete, je dobré použít mladý květák, který roste právě začátkem června.

Počet porcí 4
Doba vařená cizrny 45 minut
Doba přípravy
40 minut

Budeme potřebovat:
100 g cizrny
5 větších růžiček mladého květáku
1 a ½ lžičky kari koření
olivový olej
mořská sůl
150 g těstovin
hrst mladého hrášku
200 g sójového jogurtu
1 stroužek česneku
několik lístků čerstvé máty
mletý pepř
cherry rajčátka s plátky mandliček na ozdobu

                                               
  

Návod:

  1. Den předem namočenou cizrnu propláchneme, zalijeme 2 a ½ násobným množstvím vody a vaříme do změknutí asi 45 minut. Po uvaření scedíme a necháme mírně vychladnout.
  2. Květák nakrájíme na malé růžičky, vložíme na plech, přidáme cizrnu, posypeme kořením, zalijeme větším množstvím oleje, osolíme a promícháme. Pečeme na 170°C asi 25 minut do zhnědnutí. Občas promícháme, aby se květák nespálil.
  3. V horké osolené vodě uvaříme těstoviny, scedíme, přidáme hrášek a lehce osolíme. Do hrnce vsypeme upečený květák s cizrnou, zamícháme a necháme chvíli pod pokličkou.
  4. Jogurt osolíme, přidáme utřený česnek, nasekanou mátu a zamícháme.
  5. Na talíři posypeme rajčátky a mandličkami. 

    Tento recept byl focen na talíři od eporcelan.cz kde najdete soustu zajímavého porcelánu a doplňků ke stolování. Tento talíř je ze sady Lifestyle.

 

Dovednosti

Zveřejněno

23.6.2017

Vložit komentář

Share This