Greenwayfood

by Petr Klíma

Biryani

Biryani

Pokrm původem z Iránu, který se vaří ze směsi zeleniny, rýže, rozinek a směsi nasládlého koření.Tato bezmasá varianta je mírně vzdálená od originálu, ale i tak bude přiblížením této exotické kuchyně. 4-5 porcí Doba přípravy 50 minut Budeme potřebovat: 400 g rýže...
Seitan ve znojemské omáčce

Seitan ve znojemské omáčce

Speciální verze tradičního moravského pokrmu s kyselými okurkami. Přílohu tvoří jemná basmati rýže. 4 porce doba přípravy 40 minut Budeme potřebovat: 300g basmati rýže 400g  Seitan speciál 4 větší tvrdší kyselé okurky 1ks mrkve 2 menší cibule 1čl drceného kmínu...
Paprikové lusky plněné tempehem s rajskou omáčkou

Paprikové lusky plněné tempehem s rajskou omáčkou

Když se láme srpen a září, všimnete si v obchodech krásných žlutých paprik, které jsou na trhu v nejlepší kvalitě a hlavně za přijatelnou cenu. Každý z nás jistě jedl tento pokrm ať už doma od svých maminek, babiček či kuchařek ve školních jídelnách. Tento pokrm má...
Pohankové nudle s tofu, brokolicí a sezamem

Pohankové nudle s tofu, brokolicí a sezamem

Doba přípravy 50min Budeme potřebovat: 250 g pohankové nudle 300 g tofu bílé 1 ks červená cibule 1 ks žlutá paprika 1 ks malá brokolice 4 pl sojová omáčka Tamari 8 pl Sezamový olej 1 čl koření 5 vůní/ může být perníkové koření/ jarní cibulka na ozdobu hrst ořechů kešu...
Cizrnové lasagne

Cizrnové lasagne

Určitě jste již ochutnali masové či zeleninové lasagne mnoha druhů, ať už s bešamelem nebo s velice těžkou sýrovou omáčkou. Moje forma tohoto populárního pokrmu je velice vydatná, ale na druhou stranu s použitím sójového jogurtu, rajčat, zeleniny a bylinek. 6 porcí...