Greenwayfood

by Petr Klíma

Pohankové nudle s tofu, brokolicí a sezamem

, , ,
Pohankové nudle s tofu, brokolicí a sezamem

Doba přípravy 50min

Budeme potřebovat:
250 g pohankové nudle
300 g tofu bílé
1 ks červená cibule
1 ks žlutá paprika
1 ks malá brokolice
4 pl sojová omáčka Tamari
8 pl Sezamový olej
1 čl koření 5 vůní/ může být perníkové koření/
jarní cibulka na ozdobu
hrst ořechů kešu
černý a bílý sezam

Návod:

  1. Tofu nakrájíme na rovnoměrné kostky, zalijeme sójovou omáčkou, přidáme koření, trochu oleje a důkladně promícháme. Necháme marinovat 30 minut.
  2.  Menší hrnec s vodou přivedeme k varu, vložíme na růžičky nakrájenou brokolici a vaříme 5 minut. Okamžitě chladíme studenou vodou.
  3. Nudle vložíme do vroucí vody a vaříme 6 minut. Necháme pár minut dojít pod pokličkou, propláchneme studenou vodou, ve které je ponecháme až do přidání ke směsi. Zabráníme tak jejích slepení
  4.  Tofu scedíme a klademe na rozpálenou pánev, restujeme dozlatova. Kešu namočíme ve zbylé omáčce, po chvíli přidáme k tofu a restujeme do zhnědnutí. Směs vyjmeme z pánve na talíř.
  5. Pánev vytřeme papírovým ubrouskem, přidáme olej, rozehřeje a vložíme na měsíčky nakrájenou cibuli, papriku. Krátce osmahneme. Přidáme brokolici, tofu s ořechy, zbylou omáčku a opět krátce prohřejeme.
  6. Ke konci vmícháme nudle, zasypeme částí sezamu a zlehka promícháme.
  7. Na talíři znovu posypeme sezamem.

 

  1. DSC_0630

Rady a tipy:

Pohankové nudle lze nahradit obyčejnými čínskými nudlemi. Pro pikantnější chuť přidáme do restované zeleniny na drobno nakrájenou chilli papričku nebo česnek. Koření lze nahradit perníkovým kořením.

DSC_0644

Koření 5 vůní

dodává na trh firma česká společnost Benkor, Vice jak 70 let se specializuje na výrobu koření, bylin a sušené zeleniny. Vybírat tak můžete z více jak 150 druhu koření.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

5.12.2015

Share This