Greenwayfood

by Petr Klíma

Fazole adzuki na zázvoru se seitanem

Fazole adzuki na zázvoru se seitanem

Tento pokrm, který jsem poprvé představil minulý týden v rámci závorových receptů v Sama doma, je velice vhodný do těchto chladivých zimních dnů. Těmito chutnými a dobrými fazolky adzuki společně s lehce ochuceným seitanem v pikantním strouhaném zázvoru, jsem také...
Čočkové lečo s tofu a černou solí

Čočkové lečo s tofu a černou solí

Lečo se dělá všemožně, s vejci, s klobáskou, ale také s pikantní paprikou nebo s česnekem. Tato verze je velice neobvyklá, chutná skoro jako by v ní klobáska byla , jeden z důvodů je že jsem použil uzenou papriku. Tofu s černou solí zde opět nahrazuje vejce a jídlo...
Jáhelné „tvarohové“ knedlíky s meruňkami

Jáhelné „tvarohové“ knedlíky s meruňkami

Tvarohové knedlíky se u nás doma dělali od pradávna, většinou poprvé v roce se začátkem jahodové sezóny, ale také během léta z těch nejmenších meruněk z naší zahrady. Tento recept je kompletně předělaný tak, aby si smlsli jak vegani, tak celiaci, ale také lidé, kterým...
Letní grilování zeleniny

Letní grilování zeleniny

S létem jsou tu dovolené, cesty za dobrodružstvím, ale také kulinářské zážitky na grilu pod širým nebem.Grilovat se dá všelicos, můžete vyzkoušet rostlinné párečky, naložené tofu nebo třeba Robi oválky s česnekem. Jakého pomocníka však mohu určitě doporučit, tak by...
Těstoviny se zeleninou, tofu a černou solí

Těstoviny se zeleninou, tofu a černou solí

Někdy vznikne recept, aniž by byl v plánu. Třeba tento skvělý a vydatný oběd, který jsme měli minulou neděli. Měl jsem tu pár zbytků, trochu květáku, půl balení tofu, nějaké těstoviny a hlavně balíček černé soli, která se do tohoto jídla náramně hodí.   Počet porcí  4...