Greenwayfood

by Petr Klíma

Čočkové lečo s tofu a černou solí

,
Čočkové lečo s tofu a černou solí

Lečo se dělá všemožně, s vejci, s klobáskou, ale také s pikantní paprikou nebo s česnekem. Tato verze je velice neobvyklá, chutná skoro jako by v ní klobáska byla , jeden z důvodů je že jsem použil uzenou papriku. Tofu s černou solí zde opět nahrazuje vejce a jídlo pěkně zahustí. Recept je velice rychlý, hodí se k létu, kdy nechcete trávit dlouhé chvíle v kuchyni.

Počet porcí 4
Doba přípravy
40 minut

Budeme potřebovat:
80 g červená loupaná čočka
800 g rajčat
2 červené cibule
olivový olej
mořská sůl
½ kg žlutých slovenských papriky
2 lžíce uzené papriky koupit
200 g tofu natural
1 lžíce černé soli
1 lžička mleté kurkumy
mletý pepř
petrželka nebo pažitka na posyp

Návod:

  1. Čočku namočíme a necháme nejlépe 4 hodiny nabobtnat
  2. Rajčata nakrojíme do křížku, vložíme do větší mísy a zalijeme vroucí vodou, necháme 10 minut ponořené. Vyjmeme, oloupeme a nakrájíme na středně velké kostky.
  3. Cibuli osmahneme na oleji do růžova, zasypeme paprikou, krátce orestujeme a zalijeme 3 dcl vody. Vsypeme čočku a dusíme asi 5 minut. Přidáme rajčata, na větší kostky nakrájené papriky, lehce osolíme a pozvolna dusíme 10-15 minut, dokud se vody téměř nevyvaří.
  4. V misce rukou nebo vidličkou rozmačkáme tofu, černou sůl a kurkumu. Přidáme do hrnce, jídlo opepříme a asi minutu povaříme. (k vylepšení chuti můžete přidat i 2 lžíce sójové omáčky)
  5. Servírujeme klasicky s pečivem či bramborem, posypané nasekanou petrželkou nebo pažitkou.

 

 

 

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

3.8.2018

Share This