Greenwayfood

by Petr Klíma

Dýňová polévka s pomerančem

Dýňová polévka s pomerančem

Počet porcí 6 Doba přípravy 60 minut Suroviny: 1 kg dýně hokkaido (cca 800 g po oloupání) slunečnicový olej dle potřeby 80 g červené loupané celé čočky 2 červené cibule 1 vrchovatá lžíce tandoori masala 3 stroužky česneku 80 g sušených rajčat v nakládaných v oleji 1...
Krémová polévka z pečeného celeru a česneku

Krémová polévka z pečeného celeru a česneku

Počet porcí 5 Doba přípravy 50 minut Budeme potřebovat: 1 paličku česneku (asi 7 stroužků) 450 g oloupaného celeru 1 lžička provensálských bylinek panenský olivový olej 1 cibule 3 lžíce jáhel 1 menší brambory /80g/ 2 lžíce citronové šťávy špetka mletého muškátu mořská...
Polévka z řepy a smaženého česneku s kuskusem

Polévka z řepy a smaženého česneku s kuskusem

Již párkrát jsem vyzkoušel řepu v kombinaci s česnekem, vždy poměrně úspěšně. A i proto přicházím s novým receptem, ve kterém kromě červené řepy a vydatné čočky dominuje výtečná chuť smaženého česneku ve spojením s orientální chutí římského kmínu. Také jsem do polévky...
Citronová rajčatová polévka

Citronová rajčatová polévka

Již poněkolikáté je tu recept na rajčatovou polévku, tentokrát s mými oblíbenými batáty a voňavým kořením. Právě sladké brambory mají v polévce důležitou úlohu, vyvážit kyselost konzervovaných rajčat, které bývají často dost kyselé, proto jsme často  nuceni dát do...
Žampionová polévka s pohankou a šalvějí

Žampionová polévka s pohankou a šalvějí

Houby jsou bezesporu velkým pomocníkem v kuchyni, nejen při rostlinném stravovaní. Jsou příjemně aromatické a poměrně dostupné, žampiony převážně. No a kombinace hub a šalvěje je velice dobrá, ať už v nádivce nebo třeba v takové polévce jako je tato. Víte, že žampiony...