Greenwayfood

by Petr Klíma

Jak se dětem dařily špaldové muffiny

,
Jak se dětem dařily špaldové muffiny

V úterý jsme s dětmi ukončili první poletí našeho kulinářského kroužku pečením čokoládových muffinů, na které se všichni náramně těšili. Pro tuto příležitost jsem vybral tento chutný recept, u kterého děti měly možnost použít mnoho kvalitních bio surovin z firmy Probio. Ta se produkci a prodeji ekologicky šetrných komodit věnuje více jak 30 leta její produkty najdete v mnoha obchodech ČR. K dispozici byla jemně namletá špaldová a pšeničná mouka. První zmiňovaná mouka byla celozrnná, s dětmi jsme si řekli, čím je tato výživná mouka výjimečná, některé děti to i dokonce věděly. Mimo to jsme použili také kvalitní třtinový cukr, pražené kakao, nebo čokoládové pecičky, které se na pečení a zdobení muffinů náramně hodí.

Děti jsem tentokrát rozdělil na 5 skupinek a nechal je pracovat s poměrně jednoduchým receptem samostatně od začátku až po samotný dohled nad pečení a finální úklid. Většina dětí si vedla nadmíru dobře, i ti nejmenší už nyní nemají problém vytlouci vejce, zacházet s váhou nebo cokoliv nakrájet. Krůček po krůčku se děti zdokonalují a umí krásně pracovat v kolektivu a navzájem si pomáhat, ani ty nejmenší nezůstávají nikdy pozadu.

S posledním kroužkem prvního pololetí nás opustilo pár starších dětí, ty však brzy nahradí nový uchazeči z nižších ročníků prvního stupně, na které se už těšíme. Kupodivu nám přibydou i někteří odvážní chlapci, což je vážně úžasné a pro skupinku určitě přínosné. Jsem rád že tento kroužek nebude označován pouze jako ryze dívčí záležitost. Pokud by vás tento kroužek také zaujal, myslím že i pro vaše dítě by se našlo jedno z posledních míst, kontaktovat mě můžete na petr.klima@zshanspaulka.cz  startujeme již v den vysvědčení 31. ledna.

      

         

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

22.1.2023

Share This