PK | Dub 2, 2021 |
Nedávno jsem uveřejni výživný článek, jak využít v kuchyni ječné produkty, proto k tomu přikládám tento doplňující recept z ječných vloček. Totálně zelené noky se špenátem, možná trochu škoda že jsem nestihl na zelený čtvrtek. Počet porcí Doba přípravy 25...
PK | Dub 2, 2021 |
Ječmen setý je jediná z domestikovaných odrůd ječmene pěstovaná pro výživu. Tento druh patří mezi jednu z nejstarší a čtvrtou nejredukovatelnější obilovinu, její šlechtění a následné zařazení do jídelníčku začalo více jak před pěti tisíci lety. Mezi nejvýznamnější...
PK | Bře 28, 2021 |
Touto cestou posílám další vlaštovku v podobě inspirace na velikonoční pečení. Udělal jsem pro vás nevšední tofu šátečky ve kterých hraje hlavní roli výtečná a velice zdravá kaše Tsampa z praženého ječmene. Možná si říkáte, kaše a šátečky, co je to za blbost? Vyvedu...
PK | Bře 25, 2021 |
Věděli jste že právě nyní vrcholí sezona krvavých pomerančů? Domovem těchto neobvykle zbarvených citrusů je nedaleká Sicílie. Jeho chuť je o něco sladší než klasické pomeranče, především však obsahuje významní antioxidant Anthocyanin, který společně dalšími vitamíny...
PK | Bře 18, 2021 |
Šťavnaté bezlepkové sušenky pro každou příležitost ze surovin, které stojí určitě za povšimnutí. Dobře vyvážená chuť sladké sušenky, hořké čokolády se slaným konce panenské mořské soli. Velice zdravá čiroková mouka (pěstovaná v ČR k sehnáni u Probia) disponuje vysokým...