Greenwayfood

by Petr Klíma

Sezamový ředkvičkový salát

,
Sezamový ředkvičkový salát


Další surovinou, které bez debat sluší sezam, jsou ředkve jakéhokoliv druhu. Já je nechal jen tak samotné s jarní cibulkou, každopádně je můžete smíchat s jakýmkoliv listovým salátem nebo okurkou, možností je prostě hodně. Na trhu u stánku Milana Jambora jsem vybral hned několik svazků ředkviček, nejspíš proto, že tam měli 3 druhy od fialové až po bílou, no a jídlo hned vypadalo o chlup lépe!

Počet porcí 5
Doba přípravy
45 minut

Budeme potřebovat:
2 svazky ředkviček
1 jarní cibulku
3 lžíce oleje z praženého sezamu
1 stroužek česneku
mořská sůl
citron

Návod:

  1. Do větší mísy nakrájíme ředkvičky, jarní cibulku a osolíme.
  2. Přidáme utřený česnek, sezamový olej, zakápneme citronem a zamícháme.
  3. Krásný jarní salát je na světě.

 

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

18.5.2018

Share This