Nedávno jsem sliboval, že se zaměřím na červenou řepu a touto cestou vám předhodím několik novejch receptů. Tento první, na tradiční francouzský koláč ve veganské verzi, v sobě skrývá hned několik výtečných, ale hlavně zajímavých surovin. Kromě předem upečené řepy a...
Možná ani netušíte, že k surovinám raného podzimu patří i sladké kukuřičné klasy. Kukuřice setá se řadí mezi obiloviny, obsahuje velké množství sacharidů, z minerálů hořčík a draslík, jenž prospívají především k dobrému fungovaní srdečně- cévního systému. Pěstovaná je...
Při výrobě dýňové polévky každý často sáhne po Hokkaidó, která je jednoduchá na úpravu, výhodou je především to, že se nemusí loupat. Nemohu říci, že to pro mě také není pohodlné, sami v restauraci takovou děláme. Řekl jsem si však, že dám nyní trochu více...
Těsně před velikonočními svátky, které se už vážně blíží, si rozmýšlíme co budeme připravovat a hledáme klasické, ale i nové zdravé recepty. Co třeba na Zelený čtvrtek místo špenátu udělat něco neobvyklého? Právě proto přicházím s tímto nevšedním receptem, který má...
Šťavnaté bezlepkové sušenky pro každou příležitost ze surovin, které stojí určitě za povšimnutí. Dobře vyvážená chuť sladké sušenky, hořké čokolády se slaným konce panenské mořské soli. Velice zdravá čiroková mouka (pěstovaná v ČR k sehnáni u Probia) disponuje vysokým...