PK | Lis 14, 2025 |
Na první pohled se může zdát, že příprava řepného salátu je naprostá samozřejmost. Tento recept vás ale možná překvapí – používá se v něm totiž syrová řepa. Donedávna jsem to také neznal a vždy sáhl po řepě vařené nebo sterilované. Syrová varianta je ale nejen chuťově...
PK | Lis 5, 2025 |
Tato pikantní rýže je poměrně jednoduchá záležitost, jen je potřeba pár klíčový surovin. V první řadě je to kimchi, ať už domácí anebo kupované, to je jedno. Dále je nutné si dopředu uvařit rýži, nechat vychladnou, aby se drolila, já do tohoto jídla používám vždy rýži...
PK | Zář 27, 2025 |
V kuchyni pomalu saháme po dýních, kapustě nebo třeba kořenové zelenině, každopádně na trhu můžeme zakoupit jedny z posledních vyzrálých rajčat, takže musím konečně poodkrýt recept, který jsem v restauraci už několikrát připravoval. Hřejivá pohanka doplněná...
PK | Led 19, 2025 |
Křen k zimě tak nějak patří, pojďme ho pro změnu vyzkoušet v polévce. Pamatuji se, když jsme na zahradě mívali trs křenových listů, no a když přišlo třeba na křenovou omáčku, tak šel do akce rýč, a nebylo vždy úplně lehké ho ze země dostat. Obzvláště když už...
PK | Lis 10, 2024 |
Další inspirací, kterou jsem pro vás vybral ze své sbírky kuchařek je recept na polévku mikrobioložky a odbornice na výživu Ivany Stenzlové z knihy Dej tělu šanci. V její první publikaci (nyní má i druhou Šance pro ženu 40+) podává vysvětlení funkčního metabolismu a...