Greenwayfood

by Petr Klíma

Středomořské těstoviny s pečenou zeleninou

Středomořské těstoviny s pečenou zeleninou

K tvorbě nových receptů mě často inspirují lidé, kterým jídla v naší restauraci tak chutnají, že přijdou s otázkou, jak si takto podobně připravit určité jídlo sami doma. I u tohoto pokrmu tomu tak bylo a proto jsem, neváhal vytvořil recept  a zařadil mezi další...
Lasagne s černou fazolí a celerem

Lasagne s černou fazolí a celerem

Lasagne se dělají z všemožných surovin, já tento typicky italský pokrm pojal tak trochu orientálně a použil suroviny mexického stylu. Mnoho z bio surovin, které jsou obsažené v receptu, zakoupíte u nás v Coutrylife, fazole jsou značky https://www.amaizin.nl/, rajčata...
Quiche s pečenou řepou a uzeným tempehem

Quiche s pečenou řepou a uzeným tempehem

Nedávno jsem sliboval, že se zaměřím na červenou řepu a touto cestou vám předhodím několik novejch receptů. Tento první, na tradiční francouzský koláč ve veganské verzi, v sobě skrývá hned několik výtečných, ale hlavně zajímavých surovin. Kromě předem upečené řepy a...
Dýňové noky se švestkovým rozvarem a mákem

Dýňové noky se švestkovým rozvarem a mákem

Z dýně se dá udělat sladký koláč, což jsem ukázal už v mé první kuchařce. Nyní doporučuji vyzkoušet také tyto výtečné noky. Jídlo je velice jednoduché a rychlé, vaše děti se budou určitě oblizovat, tak šup na to! Počet porcí 6 Doba přípravy 70 minut Budeme potřebovat:...
Polský bigos s tempehem a pohankou

Polský bigos s tempehem a pohankou

Často se inspiruju v polské kuchyni různými tradičními jídly. Projevilo se to i při tvorbě mojí poslední luštěninové kuchařky, kdy jsem zařadil mezi recepty neodolatelnou polévku z kyselých okurek. Je tomu tak i nyní, kdy jsem pro vás vybral velice tradiční až...