Greenwayfood

by Petr Klíma

Miso KEDLUBNOVÁ polévka  s restovanými žampiony

Miso KEDLUBNOVÁ polévka s restovanými žampiony

1 Nová jarní inspirace s použitím hrachového misa od Kojibakers, o kterém jsme Vám psal v tomto článku. myslí že je fajn vyzkoušet rize japonsky produkt, vyráběný nedaleko prahy a z lokálních surovin. Počet porcí 4 Doba přípravy 40 Budeme potřebovat: 1 větší kedlubna...
Indická rajčatová polévka s červenou čočkou

Indická rajčatová polévka s červenou čočkou

Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je síla. A je tomu tak i u této jemně pikantní polévky, která vás určitě zahřeje nejen na těle. Moje velice oblíbená čočka, červené loupaná CELÁ, nechávám ji v hrnci pěkně dojít tak, aby v polévce byla trochu na skus. Vůbec u...
Polévka z topinamburů a červené čočky s mandličkami a pažitkou

Polévka z topinamburů a červené čočky s mandličkami a pažitkou

Topinambury nebo také židovské brambory (někdy i jeruzalémské artyčoky) jsou hlízy, na které se tak trochu zapomíná. Připomeňme si však zajímavý fakt, že za třicetileté války nás tato plodina zachránila při hladomoru, když k nám tehdy docestovala z Německa.  Do Evropy...
Fazolový stroganoff s restovanou cuketkou

Fazolový stroganoff s restovanou cuketkou

Na tomto originálním ruském pokrmu mě asi nejvíce baví jeho sladkokyselá chuť doplněná smetanou, s jemnou pikantností po pepři. Tentokrát jsem tento poupravený recept doplnil naprudko orestovanou cuketou, která je v jídle příjemně na skus, čímž pokrm zajímavě...
Kamut na pivu s žampiony a cizrnou

Kamut na pivu s žampiony a cizrnou

Často doporučuji klasickou rýži při vaření rizota nahradit kvalitní obilovinou. Ten, komu nejsou obilná zrna cizí, možná už vyzkoušel ze zdravé výživy například špaldu, oves či ječmen. Nyní vás však naučím vařit poněkud neobvyklý a tak trochu neznámý kamut. Tato...