Greenwayfood

by Petr Klíma

Fazole adzuki na zázvoru se seitanem

Fazole adzuki na zázvoru se seitanem

Tento pokrm, který jsem poprvé představil minulý týden v rámci závorových receptů v Sama doma, je velice vhodný do těchto chladivých zimních dnů. Těmito chutnými a dobrými fazolky adzuki společně s lehce ochuceným seitanem v pikantním strouhaném zázvoru, jsem také...
Cizrnová polévka s estragonem, rajčaty a olivami

Cizrnová polévka s estragonem, rajčaty a olivami

Opět tu máme estragon, s luštěninami jde dohromady nejlépe, často ho kombinuji v salátech, výtečná je tmavá kombinace s francouzskou čočkou, ale také cizrna, kterou jsem použil nyní. Ta to polévka je rychlá a poměrně jednoduchá, vážně stojí za vyzkoušení. Počet porcí...
Čočkové lečo s tofu a černou solí

Čočkové lečo s tofu a černou solí

Lečo se dělá všemožně, s vejci, s klobáskou, ale také s pikantní paprikou nebo s česnekem. Tato verze je velice neobvyklá, chutná skoro jako by v ní klobáska byla , jeden z důvodů je že jsem použil uzenou papriku. Tofu s černou solí zde opět nahrazuje vejce a jídlo...
Fenyklový salát s broskvemi a klíčenou čočkou

Fenyklový salát s broskvemi a klíčenou čočkou

Fenykl většinou v salátech kombinuji s pomerančem či grepem, tentokrát jsem se rozhodl pro tuto zajímavou kombinaci. Počet porcí 4 Doba přípravy 15 minut Budeme potřebovat: 1 středně velký fenykl ¼ ledového salátu 2 broskve mletý pepř Dresink: šťáva z ½ malého...
Černooký salát s pečenou zeleninou a petrželkou

Černooký salát s pečenou zeleninou a petrželkou

Mohu říct, že černooká fazole (nebo také třeba kozí hrášek) se v naší kuchyni začíná trochu více zabydlovat. První historické zmínky o této krásné fazolce pochází ze západní Afriky. Později však byla ve větší míře pěstována v Asii a v různých místech severní Ameriky....