Greenwayfood

by Petr Klíma

Quiche s pečenou řepou a uzeným tempehem

Quiche s pečenou řepou a uzeným tempehem

Nedávno jsem sliboval, že se zaměřím na červenou řepu a touto cestou vám předhodím několik novejch receptů. Tento první, na tradiční francouzský koláč ve veganské verzi, v sobě skrývá hned několik výtečných, ale hlavně zajímavých surovin. Kromě předem upečené řepy a...
Kroupový salát s čočkou a kysaným zelím

Kroupový salát s čočkou a kysaným zelím

Tento salát by možná mohl působit nudně a stroze, ale není tomu tak. Je šťavnatý, vydatný, osvěžující, ale hlavně plný vitamínu, které jsou vždy k nezaplacení. Počet porcí 4 Doba přípravy 40 minut Budeme potřebovat: 120 g ječných krup 60 g červené čočky neloupané 250...
DÝŇOVÝ salát s čočkou a mangoldem

DÝŇOVÝ salát s čočkou a mangoldem

Koncem léta přichází na trhy moje oblíbená dýně Hokkaido, která je nenáročná na úpravu a po upečení chutná výtečně, téměř jako pečené kaštany. V tomto salátu ji doprovází žlutý mangold, který v tuto dobu bez problému seženete na trzích v té nejlepší čerstvosti nebo ho...
Osvěžující bezová limonáda s mátou

Osvěžující bezová limonáda s mátou

Bezová limonáda je jedna z vůbec nejlepších, kterou znám. Vůně kvetoucího bezu se line do daleka a v ledovém nápoji vytváří spolu s mátou dokonalé osvěžení v teplých dnech. Když se nyní projdete po okolí, uvidíte ho téměř kdekoliv, roste vážně všude. Tuto limonádu nám...
Ovesná granola se slunečnicí a čokoládou

Ovesná granola se slunečnicí a čokoládou

Granola, neboli pečené müsli, se dá koupit kdekoliv. Je jich nespočet druhů různé kvality. Já mám rád čokoládové. Až tak moc zdravé to asi není, ale výtečné to vážně je. K čokoládě se hodí něco lehce kyselého, proto jsem doplnil malinami, které výslednou čokoládovou...