Greenwayfood

by Petr Klíma

Mrkvové cookies s kokosem a pomerančem

, , , ,
Mrkvové cookies s kokosem a pomerančem
Rád používám citrusovou kůru při pečení a v tomto receptu neudělám výjimku. Použiji také bezlepkové ovesné vločky. Upřímně, když jsem tento produkt poprvé viděl, trochu jsem se zarazil. Je to možné? Ano je! Můžeme jim stoprocentně věřit, jsou poctivě certifikované jako bezlepkový produkt a najdete je v prodejnách Country Life. Jejich použití je totožné jako u běžných vloček.

 

DSC_6344-3

12 cookies
doba přípravy 40 minut

Budeme potřebovat:
100 g mrkve
90 g olivového oleje
120 g sójového jogurtu
2 Bio pomeranče
80 g třtinového cukru
150 g bezlepkové mouky (já použil Nominal)
100 g ovesných bezlepkových vloček
50 g jáhlových vloček
40 g strouhaného kokosu
hrst rozinek

Návod

  1. Do misky nastrouháme najemno mrkev, přidáme olej, jogurt, kůru z obou pomerančů, šťávu z jednoho pomeranče a zlehka zamícháme.
  2. Do druhé misky vložíme zbytek surovin a také promícháme. Přilijeme tekutou směs a důkladně zamícháme. Na plech s pečícím papírem tvoříme libovolně sušenky. Já použil kovové tvořítko, aby sušenky byly stejné. Opět zlehka posypeme kokosem a jáhlovými vločkami. Pečeme v předem na 170°C vyhřáté troubě 12-15 minut dokud nezačnou hnědnout.

 

DSC_6312

Můj tip:
Pomeranč můžeme nahradit citrónem.

DSC_6349-3

Zde jsou na ukázku vločky, které jsem použil. Můžete je objednat přímo ZDE.

DSC_7553

3 komentáře

  1. Výborné. Místo cukru jsem použila pšeničný sirup. Cukr nepoužívám vůbec, sladím slady nebo sirupy.
    Cukr je jed:((

    Odpovědět
    • Ano, cukr se snažím také omezovat, ale zatím jsem ho úplně nevyřadil 🙂

      Odpovědět
      • Já jsem ho vyřadila po přečtení knihy Cukrové trápení, William Dufty. Je škoda, že vegani, používají hodně cukru. Přitom lze dobře nahradit sladem, pšeničným, rýžovým aj. sirupem. Agavovým a javorovým určitě ale ne.
        Nejlépe je si na cukr vůbec nezvykat. To by musely být rodiče více důslední.

        Odpovědět

Zanechat odpověď pro PK Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

23.1.2016

Share This