Greenwayfood

by Petr Klíma

Tofu pomazánka s pečenou červenou cibulí

, , ,
Tofu pomazánka  s pečenou červenou cibulí

Receptů na vychytané pomazánky není nikdy dost, obzvláště těch neobvyklých. Jelikož jsem nedávno na Instagramu avizoval, že se během podzimu zaměřím na to, jak zpracovat v kuchyni cibuli, tento recept musí přijít jako první. Inspirace opět přichází z naší dejvické restaurace. Kdo nás navštěvuje pravidelně, ví, že různé druhy pomazánek zařazujeme poměrně často a tato z pečených cibulí zde určitě nechybí. Cibule je bezpochyby základ dobrého jídla, avšak upečená na rozmarýnu s balsamikem, to je úplně jiný level, chutná báječně i jen tak samotná, sami posuďte!!!

 

 

Jedna větší miska pomazánky
Doba přípravy 50 minut

Budeme potřebovat:
400 g červené cibule
4 stroužky česneku
olivový olej
1 lžíce rozmarýnu
ocet balsamiko
200 g tofu natural
1,5 dcl sójové smetany
1 lžička soli
3 lžíce sójové omáčky tamari
1 lžička lahůdkového droždí
mletý pepř
snítka petrželky

 

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na hrubší měsíčky, česnek nakrájíme na kolečka. Vsypeme na malý pekáček. Polijeme čtyřmi lžícemi oleje, posypeme rozmarýnem, promícháme a pečeme dozlatova na 200°C přibližně 30 minut. Ke konci polijeme octem a opět chvíli zapečme. Vyjmeme a necháme důkladně vychladnout.
  2. Do mixeru vložíme tofu, přidáme cibuli, zalijeme smetanou, třemi lžícemi oleje, ochutíme solí, droždím, sójovou omáčkou, pepřem, opět zakápneme trochou octa a rozmixujeme do hladka. (Lze použít i tyčový mixer, jde to s ním docela snadno.) Nakonec přimícháme nasekanou petrželku.

    Můj tip:
    Cibule můžete upéct o trochu více a pomazánku jí na stole nazdobit.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

2.11.2019

Share This